Támogat-Lak

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzéseGINOP-5.1.7-17-2018-00104

A “Helyet!” Alapítvány 2018-ban a GINOP-5.1.7-17 kiírásra pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programra.
Pályázatunk címe: “TÁMOGAT-LAK”

Pályázatunkat támogatásra alkalmasnak minősítette a pénzügyminisztérium.

A program célja egy támogatott lakhatás ellátás beindítása 12 fő értelmi fogyatékkal élő fiatal számára. A szolgáltatás lehetőséget nyújt számukra, hogy életük minden területén – fogyatékosság  típusának és mértékének megfelelően  – önállóan dönthessenek és élhessenek. A projekt célja az is, hogy 6 fő munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűnek tekintett, állás kereső, inaktív személyek foglalkoztatása.

A támogatott lakhatás egy olyan bentlakási forma, fiatal, fogyatékkal élőknek, ahol minimális életviteli segítség mellett élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátás fő célja, a fiatalok önállóságának és a társadalomba való beilleszkedésüknek az elérése. A biztonságos életvezetés érdekében, hozzáértő szakembereket és segítőket biztosítunk. A beköltözők, képességeinek megfelelően, önállóan alakíthatják életüket, vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más.

Ez az életforma egy teljesen új megközelítést jelent az eddigi szigorú, intézményi ellátáshoz képest, hiszen nem a korlátozásokra helyezi a hangsúlyt, hanem az önrendelkezésre, a minél teljesebb, önállóbb életre. Hozzájárul a fogyatékkal élők képességeinek kibontakozásához. Mert emberként egymásra utalt lények vagyunk, mindannyian igényeljük a közösség támogatását, de egyben ajándékozzuk is saját értékeinket a közösségnek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.november 30.
A támogatás  mértéke 95 %.

A pályázat végrehajtását megkezdtük.   Folyamatosan tájékoztatást adunk jelen felületen.