Segíts Velünk!

Az önkéntes tevékenység egy lehetőség arra, hogy bármilyen nemzetiségű, vallású, társadalmi-gazdasági hátterű és korú ember hozzájárulhasson a pozitív változáshoz.  Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Valószínűleg már sétáltál el olyan emberek mellett, akik az utcán élnek, vagy hallottál már olyan családról, akik a jelenlegi gazdasági helyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek.Önkéntes munkával te is kiveheted a részed a többnyire országos méretű vagy globális problémák megoldásából.

Az önkéntesség során rengeteg, veled hasonlóan gondolkodó emberrel ismerkedhetsz meg. Az önkéntesség alatt nem csak segítesz, de új barátságokat is köthetsz fiatalabb, veled egykorú vagy idősebb emberekkel is. Továbbá olyan kapcsolatokat építhetsz ki, amelyek később szakmai gyakorlatod, vagy a jövőbeli munkád során jól jöhetnek.

Segíteni másoknak – amikor a leginkább szükségük van rá – része kell, hogy legyen az életünknek. Hiszen bármikor velünk is történhet hasonló.

Ha úgy érzed van időd, szeretnél segíteni,vagy csak kipróbálnád milyen az másoknak örömet okozni írj az alábbi email címre helyetalapitvany@gmail.com  mi lenne az, amivel hozzá járulnál a pozitív változáshoz.

Alapítványunk támogatja az Iskolai Közösségi  Szolgálat megvalósulását.

A közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.

A középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása, erre kínálunk lehetőséget a  diákok számára. elengedhetetlen az érettségi vizsga letétele előtt, hogy önkéntes szociális, a közérdekét szolgáló feladatokat lássanak el. Helyi szinten az összes középiskolával kapcsolatban állunk annak érdekében, hogy a diákok ügyét támogassuk. Jövőbeni terveink közt szerepel, hogy a megyei szinten is kapcsolatot alakítsunk ki azokkal az oktatási intézményekkel, akik diákjai szívesen kapcsolódnának programjainkhoz.

A diákok főként a következő feladatokat tudják ellátni Alapítványunknál: tanoda diákjainak munkájának támogatása, nyári rendezvények lebonyolításának segítése, Szolgáltató Ház karbantartási feladatainak ellátása, az Alapítvány egyéb rendezvényeinek lebonyolítása, kertészeti, szabadtéri munkák elvégzése, számítástechnikai, adminisztratív feladatok ellátása. A felsorolt feladatkörök iránymutatóak, sikeresen elnyert pályázatok esetén a lehetőségek száma bővülhet, illetve mindig figyelemmel van a diákok igényeire, kvalitásaira is.

Folyamatosan várjuk a partnerszervezetek jelentkezését, hogy a közösségi iskolai szolgálat keretén belül is támogatni tudjuk fiatalok önkéntes munkatevékenységeit.