Mol Zöldövezeti Program

A projekt fő célja a TÁMOP 5.3.6 „ A Faiskola utcai komplex-telepprogram” keretében elért eredmények továbbvitele. Az itt élő roma és nem roma családok közti előítéletek csökkentése, a társadalmi integráció elősegítése és a közösségi kapcsolatok erősítése volt. Továbbá olyan, az egész város lakosságának szóló programok szervezése, mely hozzájárul az alapítvány által üzemeltetett szolgáltató ház és tanoda program jövőbeni jobb kihasználtságához. A program során az alapítvány elsősorban a közösségépítő programokra fektette a hangsúlyt, a közösségi tervezés alkalmai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az érintettek jobban megismerjék és elfogadják egymást. Közösen valósíthassanak meg valamit, és élvezzék annak javait. A projektbe bekapcsolódó óvoda és családi napközi mind ötletekkel, mind munkás kézzel nagyban támogatta a megvalósulást, ill. bevonásukkal olyan családokat is el lehetett érni, akik a célterülettől viszonylag messzebb laknak. Ezzel nemcsak a területi lefedettséget sikerült növelni, de további társadalmi csoportok bevonása vált lehetővé, ezen keresztül a társadalmi problémákkal kapcsolatos érzékenyítés is fontos elemévé vált a programnak.

A program, a pályázathoz hasonlóan két lépcsőben zajlott le.

Első körben a környező lakosságot szólítottuk meg, akik a közösségi tervezésben voltak segítségünkre, összesen három alkalom során. Továbbá felvettük a kapcsolatot a tulajdonos önkormányzattal, a tulajdonosi hozzájárulást és a szükséges önerő biztosítását kérve.

A második körben elkezdtük a környéken lévő óvoda, családi napközi és iskolák megkeresését. Az óvoda a tervezésben és a munkálatokban is tevékenyen részt vett, új elemmel is gazdagítva a projektet, a többi helyről a részvevők toborzása valósult meg.

 

 

 

image_pdf

Hozzászólások lezárva.