Eperfa utcai Támogatott lakhatás

Mi az a Támogatott lakhatás?

A támogatott lakhatás egy olyan bentlakást biztosító forma a fogyatékkal élőknek, ahol életviteli irányítással élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátási forma fő célja az ellátottak minél teljesebb autonómiájának és társadalmi integrációjának elérése.

A biztonságos életvezetés érdekében kísérő támogatást is biztosítunk, szakemberek és megfelelő kompetenciával rendelkező segítők közreműködésével. A lakhatási szolgáltatás a helyi lakóközösségbe integrálva, egy nagy méretű házban kialakítva megteremti a lehetőséget a szolgáltatást igénybevevők társadalomba való bekapcsolódására, az átlagos életforma megélésére.

A beköltözők, képességeiknek megfelelően önállóan alakíthatják életüket, végzik a mindennapos feladatok ellátását, azaz, a ház karbantartását, takarítását, a vacsora és a reggeli elkészítését, a bevásárlást, a ruházatuk mosását, stb., vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más.

Eperfa Utcai Támogatott Lakhatás

Jászberényben, az Eperfa utcában lévő gyümölcsösben egy 260 m2 -es családi ház várja a beköltözőket! Az elhelyezésre kétfős szobákban van lehetőség.

Támogatott Lakhatási ellátásra azoknak a jelentkezését várjuk akik:

• enyhe-, középsúlyos fokú értelmi fogyatékossággal rendelkeznek, jól mobilizálhatók,
  • fejlett önellátási-, önkiszolgálási képességgel rendelkeznek, ezen a területen képességeik fejleszthetők, erősen motiváltak saját képességeik lehető legteljesebb kibontakoztatására,
  • igényük és szükségletük a kis létszámú, közösségbe ágyazott életforma, nyitottak a közösségi részvételre minden életterületen.

Információ és jelentkezés:

„Helyet!” Alapítvány

Telefon: 06-70/365-51-84

E-mail: helyetalapitvany@gmail.com

Rólunk

A „Helyet!” Alapítvány 2015 nyarán jött létre, célunk a lakosság magasabb szintű szociális ellátásának elősegítése az egyén vagy csoport hátrányos helyzetének enyhítése érdekében, a szakma szabályai és az általános, valamint a közszolgálatokra jellemző etikai normák betartásával támogassuk a szociálisan hátrányos helyzetű egyének, családok, csoportok élethelyzetét illetve segítsük annak pozitív irányú változását.

Foglalj „HELYET!” program

A program célja egy támogatott lakhatás ellátás beindítása fogyatékkal élők számára, megadni számukra a szabadságot és egyben a szükséges támogatást, hogy életük minden területén – lehetőség szerint – önállóan dönthessenek és élhessenek.

A programba jelentkezőket keresünk!

Olyan felnőtt korú értelmileg akadályozottaknak nyújtunk lehetőséget a minél önállóbb élet feltételeinek megteremtésében, akik korábban valamely ápoló-gondozó otthoni, illetve lakóotthoni, lakásotthoni ellátást vették igénybe, vagy családi környezetből érkeznek a lakhatás hosszú távú megoldásának igényével.