Adománygyűjtés

Segítsd adományoddal, hogy felépülhessen egy 12 fogyatékkal élő fiatal elhelyezésére alkalmas családi ház, ahol 6 fő foglalkoztatása valósulhat meg. A helyszín Jászberényben, az Eperfa utcában, egy gyümölcsösben található nagypolgári ház, melyet összesen 135 m2-el bővítünk.

A támogatott lakhatás egy olyan bentlakási forma fiatal, fogyatékkal élőknek, ahol minimális életviteli segítség mellett élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátás fő célja a fiatalok önállóságának és a társadalomba való beilleszkedésüknek az elérése. A biztonságos életvezetés érdekében, hozzáértő szakembereket és segítőket biztosítunk. A beköltözők, képességeinek megfelelően, önállóan alakíthatják életüket, vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más.

Ez az életforma egy teljesen új megközelítést jelent az eddigi szigorú, intézményi ellátáshoz képest, hiszen nem a korlátozásokra helyezi a hangsúlyt, hanem az önrendelkezésre, a minél teljesebb, önállóbb életre. Hozzájárul a fogyatékkal élők képességeinek kibontakozásához. Mert emberként egymásra utalt lények vagyunk, mindannyian igényeljük a közösség támogatását, de egyben ajándékozzuk is saját értékeinket a közösségnek.

Kérjük, támogassátok kezdeményezésünket és ajánljátok családtagjaitok, barátaitok, ismerőseitek figyelmébe!