• Eperfa utcai Támogatott lakhatás

    Mi is az a támogatott lakhatás?

    A támogatott lakhatás egy olyan bentlakást biztosító forma fogyatékkal élőknek, ahol minimális életvitel irányítással élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátási forma fő célja az ellátottak minél teljesebb autonómiájának és társadalmi integrációjának elérése.

    A biztonságos életvezetés érdekében kísérő támogatást biztosítunk, szakemberek és megfelelő kompetenciával rendelkező segítők közreműködésével. A lakhatási szolgáltatás a helyi lakóközösségbe integrálva, egy nagyméretű házban kialakítva megteremti a lehetőséget a szolgáltatást igénybe vevők társadalomba való bekapcsolódására, a számunkra minden napi élet megélésére. A beköltözők, képességeiknek megfelelően önállóan alakíthatják életüket, vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más.

    Ez az életforma egy teljesen új megközelítést jelent az eddigi szigorú, intézményi ellátáshoz képest, hiszen nem a korlátozásokra helyezi a hangsúlyt, hanem az önrendelkezésre, a minél teljesebb, önállóbb életre. Hozzájárul a fogyatékkal élők képességeinek a társadalomban történő megéléséhez, kibontakozásához. Mert emberként egymásra utalt lények vagyunk, mindannyian igényeljük a közösség támogatását, de egyben ajándékozzuk is saját értékeinket a közösségnek.

    A kivitelezés 2019. március 1-én kezdődik és terveink szerint augusztus 31-én fejeződik be.  Megvalósításához támogatókat keresünk, a, melyet adományozással és közösségi gyűjtéssel tervezünk megteremteni. Kérem, amennyiben támogatásra érdemesnek ítéli projektünket és módjában áll, támogassa kezdeményezésünket lehetőségeihez mérten, továbbá ajánlja kezdeményezésünket Partnereik figyelmébe!

Területrendezés

 

 

A mai nap újabb lépés történt, hogy megvalósuljon az Eperfa Utcai Támogatott Lakhatás!
Agócs László és csapata segítségével kitisztítottuk a területet, a jövő héten a bontási munkálatok következnek!

Ezúton is köszönjük a Geogép Kft. önkéntes munkáját!

 

 

 

 

 

 

image_pdf

Hozzászólások lezárva.