Tanyafejlesztési program (TP-1-2017)

A Neszűrbe minden lakónak rendelkezésére áll kisebb nagyobb művelésre alkalmas porta, melynek mérete 1000-2000 m2 között változik. Az önkormányzat erősen támogatja a terület mg-i célú rehabilitációját, ezt célozza közfoglalkoztatási programja vagy az FM zártkerti területi rehabilitációjában folytatott közösségi fóliasátras termelés. Az Önkormányzat együttműködő partnereként az Alapítványunk is részt vesz Tanyafejlesztési programban (TP-1-2017). Sajtótájékoztatóval egybe kötött látogatást tett Jászberény Város polgármestere Dr. Szabó Tamás a Neszűrben. A projektben résztvevő személyek, családok együttműködési megállapodást kötöttek az önkormányzattal, melyben a város rendelkezésükre bocsájtja a termesztéshez szükséges eszközöket, szaporító- és növényvédelmi anyagokat, cserébe a támogatás visszafizetésének terhe mellett vállalják, hogy végig részt vesznek a programban. 2018-ban 11 fólia sátor (800m2) áll az érdeklődők rendelkezésére, amelyekben paprika- paradicsom palánta, mellett borsó és tök féléket ültettünk, vetettünk.A szabadföldi területen (500m2)hagyma,burgonya és főzőtök került a földbe. Ősszel 40 darab gyümölcsfa kerül még kiültetésre.A közreműködő személyek munkáját mezőgazdasági szakember és Alapítványunk esetmenedzserei segítik.